2013-03-15 14:40:26• hírek • Kocsis Zoltán

Csupa-csupa premier az Európa-ligában

Elkerülte egymást a Chelsea, a Newcastle és a Tottenham a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében, derült ki a svájci Nyonban megtartott pénteki sorsoláson. Érdekesség, hogy az egymás ellen kisorsolt csapatok még soha nem játszottak leendő ellenfeleik ellen.

A sorozat megnyerésének egyik esélye, a Bajnokok Ligája címvédője, az angol Chelsea az orosz Rubin Kazannyal csap össze. A párosítás érdekessége, hogy  Roman Avramovic személyében a londoniaknak orosz tulajdonosa van.

A másik esélyes, a szintén londoni Tottenham a svájci Basellel csaphat össze az elődöntőbe jutásért. Érdekesség, hogy mindkét gárda drámai körülmények közepette jutott be a negyeddöntőbe. A Tottenham 3-0-ás hazai győzelem után meglepetésre ugyanilyen arányban kikapott Milánóban az Inter ellen. Végül hosszabbításban elért 4-1-es vereségével kvalifikálta magát. A Basel ezzel szemben odahaza 2-0-ra verte a Zenitet, a visszavágón pedig 1-0-ra kapott ki Szentpéterváron. Csakhogy négy perccel a vége előtt az oroszok tizenegyest hibáztak - azzal ugye kiharcolhatták volna a hosszabbítást.

Noha soha nem játszottak egymás ellen, mégis összeköti valami a Laziót és a Fenerbahcét - más kérdés, hogy erről szívesen lemondtak volna. A törökök ugyanis az előző két hazai európai kupameccsüket játszották zárt kapuk mögött szurkolói rendbontás miatt, míg az olaszok szintén két meccses büntetése pont a Fenerbache elleni meccsel jár le.

A negyedik párosításban az eddig rendkívül attraktív támadófocit bemutató Benfica az idei négy EL-meccsén alig két gólt elérő Newcastle-vel találkozik.

Az Európa-liga negyeddöntőinek első meccseit április 4-én, a visszavágókat pedig április 11-én rendezik.

Európa-liga negyeddöntők:
Chelsea - Rubin Kazany
Tottenham -Basel
Fenerbahce - Lazio
Benfica - Newcastle

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: